Sitä niin toivoo että saisi vielä joskus nähdä joitakin nostalgisimpia piirrettyjä omasta lapsuudesta, oi , niitä oli monta. Kerään tähän joitakin helmiä.

Muori Pippuri: Tämä oli se minun lemppari! Aika vaan tehnyt tepposet, niin ei tahdo enää muistaa muuta kun siinä oli pienen pieni muori jolla oli SUURI lusikka ja tunnusmusiikki oli mukaansa tempaava; " Mä tanssin iloisena lusikkani kanssa ja lintukuoro meitä säestämään ryhtyä saa..."
Netistä yritin kuviakin haeskella, mutta en yhtään löytänyt, muutenkin oli tosi vähän tietoa kyseisestä sarjasta. TV1 esitti tätä vuosina 84-88 ja sarja oli 50 osainen. Laitoin Ylelle uusintatoiveeksi tämän, toivotaan että joskus vielä tulee.
Yksi lause on Pippurilta painautunut mieleeni, kun hän huusi jollekin (oli muuten pelottava jakso) että; "EI!, Ei maan alle vankilaan..!!!"

Jaki, vuoriston karhu  ani_jaki.gif
Jaki & Nuka: Tämä oli ihana!!! Muistan vain että intiaanipoika kaveerasi kahden karhunpennun kanssa. Olenkin kieli pitkällä katsellut, sillä tämä 26-osainen piirrettysarja on saatavilla dvd-boksilla, ainakin Amazonissa näin..

http://lastenleffa.shop.wosbee.com/Taotao1.jpg
Tao tao: 
"Missä purot solisee ja kauniit kukat kuiskailee,
ja kaikki on niin leppoisaa.
Missä salot sinertää ja nurmi on kauniin vihreää,
ja elämä on rauhaisaa.
Siellä Tao Tao, siellä Tao Tao, pieni panda karhu on.

Siellä Tao Tao, siellä Tao Tao, pieni pandakarhu on.
missä purot nopeat ja heinät kullanhohtavat
ne tuulen tahtiin liikkuvat.
Missä puut on mahtavat ja pensaat, kukat kirjavat
niin rauhassa ne kasvavat.
Siellä Tao Tao, siellä Tao Tao, pieni pandakarhu on.
Pieni pandakarhu on, pieni pandakarhu on."

Tämän muistaa varmasti kaikki. Pieni pandakarhu, paras ystävänsä Kiki-apina ja muut kumppanit kuuntelivat Pandamuorilta aina opettavaisen tarinan rauhallisessa laaksossa. Tämä löytyykin ihan dvd-hyllyiltä ja omani olenkin jo hakenut.

Maija Mehiläinen:
http://www.voimahali.fi/vh/customavatars/avatar12294_6.gif
Tämänkin dvd:n ostin heti kun huomasin ja laitoin pyörimään.
Flip-heinäsirkka oli suosikkini. Myös unelias Ville jäi mieleen. Cassandra opettajasta on jäänyt jotenkin pelottava kuva. Yle taisi esittää sarjan vuonna 1986.

http://www.nurmijarvi.fi/palvelut/kirjasto/musiikkia_kirjastossa/uutuuksia_musiikkiosastolla/fi_FI/dvd_lasten/_files/78759613773906406/default/nilsholgersson.jpg
Peukaloisen retket: Tämäkin oli yksi lemppareistani pikku-tyttönä, mutta nyt kun menin ja ostin kyseisen dvd-boksin ja katselin, huomasin että kyllä se aika kultaa muistot...
Jakso, pari meni, mutta monta kymmentä jaksoa on jo liikaa!
Suosikkini taisi olla pienenä se tyttö hanhi,..olikohan se Siiri jolla oli ne pitkät räpsyripset.

http://ohjelmaopas.yle.fi/files/ohjelmaopas/imagecache/middle_max/files/ohjelmaopas/kuvapankki/histamiini.jpg
Histamiini: Tästä muistan vain että oli aina pakko katsoa ja eikös tämä ollut yhdistetty joulukalenteriin? Vuonna 1985 esitettiin ainakin. Taisi tallilla olla välillä joku noitakin(?) ja Histamiinin tyttöystävä?

                               Yakari
Yakari, pieni intiaanipoika: Tästä on todella vähän muistikuvia, ainoa päähän jäänyt on tunnussävelmän rallatus.
Netistä löysin kyseistä piirrettyä pienen pätkän mutta tämä jos joku on VANHA! En välttämättä tätä dvd:tä tahi vhs:ää ostaisi.
Lapsenakin taisin katsoa ohjelmaa vain senverran kuin tunnuslaulu soi..

Matka maailman ympäri 80 päivässä:
Willy_Fog003.jpg  Tämä on edelleen mahtava ja mukaansatempaava sarja, omatkin lapset tykkää. Jakso loppuu aina niin jännittävään tilanteeseen että on pakko katsoa se seuraavakin jakso!
http://static.f7c-network.com/customavatars/avatar33820_21.gif
Alfred J. Kwak: Tässä oli oikeen mainio tunnuskappale!
"On tänään onnen päivä, ei murheesta häivää; on tänään onnenpäivä ja onnellinen oon!" Mielestäni tätä sarjaa esitettiin kuitenkin jo 90-luvun puolella, mutta silti tuli seurattua tiiviisti.

http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/teema/T00404_iso.jpg
Sirkuspelle Hermanni: Pikku Kakkosen ohjelmalistan suosikkina!
Pystyin aina melkein maistamaan niiden äitiliinin lättyjen ja mantsikkahillon maun suussani kun Hermanni niistä puhui.
Minusta oli hienoa jos sattui olemaan sellainen jakso jossa pääsi kurkkaamaan Hermannin sirkusvaunun sisätiloihin.Siitä kepakosta (vai mikä lie se heiluva keppi siellä vaunuissa oli?)en liiemmin välittänyt.
Taisi juuri tullakin kyseinen sarja uusintakierroksella Pikku Kakkosella?

http://www.uta.fi/festnews/fn2002/eng/thu/kuvat/kakkonen.jpg
Nalle Luppakorva: "Heipä hei, hyvää iltaa. Luppakorva seikkailee taas, luppakorva nimen sain, korvani nääs lerputtaa.." Oi joi, tässä kanssa yksi helmi Pikku Kakkosesta. Luppiksen lisäksi muistan Iso Jussin, Pyllerön, Pikku-puput..
Loppuhuipentuma oli aina yhtä suuri kun Luppakorva joka jakson lopussa sammutti yölamppunsa ja alkoi nukkumaan. Kiinnitin pienenä myös aina huomiota Nallen tapetteihin, ne oli niin värikkäitä ja kivoja!

http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/teema/T00625_iso.jpg
Susikoira Roi: Tämä loistava suomalainen nuortensarja tullessaan vuonna 1987, taisi olla hieman liian jännittävä silloiselle minälle, mutta taisi silti joka jakso tulla seurattua..

http://yle.fi/elavaarkisto/kuvat/artikkeli/05267_1iso.jpg
Tarkkis: Tämä toinen nuortensarja 80-luvulta jäi myös mieleen. Tosin minulla ei ole siitä mitään muuta mielikuvaa kun että hyvä oli. Tämäkin voisi vielä tulla vaikka uusintana!

Erkki! merkki- visailu: Tästä visailuohjelmasta ei kovin tuntunut tietoa saati kuvia löytyvän. Muistan vain kuinka visailussa jaettiin erkki-merkkejä pielukset täyteen jos vastasi oikein. Lisäksi taisi olla joku rallatus tunnarina?
Olikos tämä se sama ohjelma jossa yhtenä osiona oli se tavarakasa josta otettiin aina yksi poies ja kilpailijan piti muistaa mikä se oli? Voin kyllä sekottaa ohjelmankin..

Kolme muskettikoiraahttp://www.evoluutio.com/data/im/muskettikoiraa.jpg
Kolme muskettikoiraa: Aivan klassikko myös. 80-luvun alkua taisi olla alkuperänen esiintyminen ja myöhemmin, 90-luvun puolella koirat tekivät uudentuneen comebackin!

http://www.nalle.fi/images/teddy/bamse.gifMaailman vahvin Nalle: Tätä en muista ollenkaan että olisi tv:ssä esitetty (kuulemma on), mutta kyseinen lehti kyllä minulle tuli ja se vasta olikin hyvä lehti! Ostin myös hiljattain Bamse dvd-boxin nostalgiamielessä, mutta oli aika puuduttavaa katsottavaa, ei jaksanut kyllä toista dvd:tä vaihtaa ensimmäisen jälkeen, en minä eikä muksut!

https://vuodatus-static.vuodatus.net/g/28348/612912.jpg
Tohtori Sykerö: Ihana. Tämäkin sarja tehnyt selvästi comebackin. Meiltä löytyy pari kappaletta vhs:ää ja yksi dvd-levy. Neiti Nokkonen ja Maltti on päähahmoista jäänyt erityisesti mieleen ja Sykerön aikakoneet ja muut vempaimet. Ja eikös siellä pilvissä asunut joku heidän kamunsa..?
1987 taisi olla esitysvuosi ja siitä tasasin väliajoin tullut uusintana.